Curs de pregătire online: „Noutăți legislative. Măsuri și bune practici în contextul crizei generate de pandemia de SARS-CoV-2”

Noutăți legislative. Măsuri și bune practici în contextul crizei generate de pandemia de SARS-CoV-2 

Criza generată de noul coronavirus este, cu siguranță, cel mai dezbătut subiect al momentului. În această perioadă dificilă, autoritățile au adoptat măsuri economice și fiscal-bugetare importante pentru susținerea mediului de afaceri, prin numeroase acte normative, cu caracter de ordonanțe de urgență, hotărâri de guvern și ordine date în aplicare. Conștienți de rolul nostru de consilieri de încredere ai antreprenorilor, noi, profesioniștii contabili membri ai CECCAR, suntem în prima linie în lupta cu efectele economice ale coronavirusului, pentru identificarea soluțiilor de redresare rapidă a clienților noștri, dar și de menținere a propriei afaceri.

În acest context excepțional, considerăm necesar să fim la curent cu cele mai recente acte normative cu incidență asupra profesiei noastre. Astfel, CECCAR organizează un curs destinat membrilor în care vor fi abordate aceste subiecte de maximă actualitate si importanță, printre care:

  • Acordarea indemnizației de şomaj tehnic pentru salariați;
  • Indemnizația pentru părinți aferentă zilelor libere acordate pentru supravegherea copiilor;
  • Indemnizația lunară pentru profesioniști;
  • Scutiri de impozit pentru societăți din industria turismului;
  • Prorogarea termenului de plată pentru impozitele și taxele locale;
  • Derogare de la plata TVA în vamă;
  • Extinderea rambursării TVA cu control ulterior;
  • Programul IMM Invest România (avantaje și facilități) etc.

De asemenea, vor fi abordate și alte noutăți legislative (actualizate la zi) utile profesioniștilor contabiliși vor fi prezentate resursele pe care CECCAR le-a pus la dispoziția membrilor săi în toată această perioadă pentru a le eficientiza activitatea.

Având în vedere importanța respectării măsurilor de distanțare socială pentru împiedicarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, ceea ce a condus momentan la imposibilitatea de a organiza cursuri de pregătire profesională la sală, încadrul filialelor CECCAR, am considerat oportun ca de această dată să venim cu o formă de organizare excepțională a întâlnirilor clasice cu membrii. Astfel, cursurile se vor desfășura online, în sistem de webinar, prin platforma Zoom. Cu toate acestea, vom încerca să asigurăm, pe cât posibil, un nivel ridicat de interactivitate. La finalul cursului, membrii CECCAR care au participat vor primi prezentarea în format electronic.

Sperăm ca în curând să ne putem revedea și în formatul clasic, la sală, în filialele CECCAR. Dar, până atunci, așteptăm să vă înscrieți la acest curs.

Vă dorim multă sănătate și succes!

CECCAR

Cursul se va desfasura in data de 08 mai 2020 incepand cu ora 16:00.

Pentru înscrieri vă rugăm să completaţi formularul online(click pentru înscriere).

Logo CECCAR

Leave your comment